Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/5 główki
papryka czerwona 1 szt
marchewka 1 szt
szczypiorek 1 pęczek
sól do smaku
olej lniany 3 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżka
ocet jabłkowy 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty

Kapustę zetrzeć na tarce, posolić i zostawić na 15 minut. Odlać jeśli zrobił się sok. Do kapusty zetrzeć oskrobaną marchewkę i wypestkowaną, umytą paprykę.
Wymieszać razem i wlać olej oraz ocet. Ponownie przemieszać. Dodać posiekany szczypiorek i doprawić pieprzem. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak