Surówka z Bakaliami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    pół głowki
  • seler naciowy

    2 łodygi
  • marchew

    2 sztuki
  • jabłko

    0,5 sztuki
  • por (biała część)

    1 sztuka
  • żurawina suszona

    2 garście
  • płatki migdałowe

    2 garście
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • jogurt grecki

    3 łyżki
  • koperek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Surówka z Bakaliami foto
Umytą i osuszoną kapustę pekińską drobno poszatkować i wrzucić do miski.
Krok 2 - Surówka z Bakaliami foto
Łodygi selera naciowego pokroić w drobne plasterki, dodać do kapusty.
Krok 3 - Surówka z Bakaliami foto
Pora pokroić w krążki i dodać do selera i kapusty.
Krok 4 - Surówka z Bakaliami foto
Następnie dodać jabłko i marchewkę starte na tarce, doprawić solą i pieprzem , wymieszać z jogurtem greckim.
Krok 5 - Surówka z Bakaliami foto
Na koniec dodać żurawinę suszoną, migdały, wymieszać , przed podaniem posypać koperkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 26.01.2017 13:19
bardzo smaczna
Wafelek2601 26.01.2017 12:19
Lubię takie surówki
Marta Ryżek-Kalkowska 26.01.2017 12:14
SMACZNIE I ZDROWO.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat