Surówka wiosenna z pekinką i jabłkiem

Surówka wiosenna z pekinką i jabłkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/2 sztuki
  • jabłko winne

    1 sztuka
  • por (biała część)

    1/2 sztuki
  • marchewka

    2 sztuki
  • oliwa

    1 łyżka
  • cukier drobny

    2 łyżki
  • majonez tradycyjny

    2 łyżki
  • ocet winny

    1 łyżeczka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Surówka wiosenna z pekinką i jabłkiem foto
Szykujemy składniki warzywa skrobiemy i myjemy
Krok 2 - Surówka wiosenna z pekinką i jabłkiem foto
kapuste szatkujemy drobno nożem
Krok 3 - Surówka wiosenna z pekinką i jabłkiem foto
obrane jabłko i marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej,pora kroimy w pół krążki
Krok 4 - Surówka wiosenna z pekinką i jabłkiem foto
mieszamy w misce wszystko razem doprawiamy solą pieprzem majonezem oraz dodajemy oliwę i ocet winny
Krok 5 - Surówka wiosenna z pekinką i jabłkiem foto
Gotową podajemy do pieczonego mięsa do obiadu.
Smacznego:)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika-twin 30.09.2013 21:25
ale pycha surowka
artur7 17.07.2013 19:40
super surówka do obiadu
Pietruszka 25.03.2013 16:55
smaczna surówka i ładnie podana
Sylwia26 25.03.2013 16:54
smaczne i zdrowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat