Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka wiosenna

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewka 2 pęczki
ogórek zielony 1
por (biała część)
jabłko
cebula dymka ze szczypiorkiem
jogurt naturalny 3-4 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka wiosenna

Umyte warzywa kroimy w talarki lub kostkę.Jabłko ucieramy na grubym oczku tarła.
Pokrojone warzywa solimy łyżeczką soli,odstawiamy by puściły nadmiar soku.
Sok odlewamy po 15 min.i doprawiamy do smaku śmietaną lub jogurtem i pieprzem.
Surówka wspaniale nadaje się do mięsa, do obiadu lub do kanapek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 04.11.2016 15:05
Często coś w tym stylu robię na wiosnę.
Maridka19 13.10.2016 11:16
Pyszna sałatka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak