Surówka warzywna z gruszką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1 szt
  • kalarepka młoda

    1 szt
  • kapusta czerwona

    10 dag
  • ogórek konserwowy

    1 szt
  • gruszka

    1 szt
  • jogurt grecki

    2 łyżki
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, sparzyć wrzątkiem, odcisnąć.
Obraną kalarepkę, marchew i gruszkę i ogórka zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Jogurt wymieszać z musztardą, połączyć z przygotowanymi składnikami, doprawić do smaku, wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 01.07.2017 15:03
Fajne połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat