Surówka turecka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    4
  • cebule

    3
  • pomidory

    kilka
  • natka pietruszki

  • Koperek suszony Prymat

  • pieprz

  • bazylia

  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki obrać i pokroic w plastry ,cebulę drobno pokroic ,dodać do ogórków .Doprawić pieprzem i bazylią.Zostawic na 30min ,wtedy doprawić solą czosnkową .Pomidory sparzyć,obrać ze skórki,pokroić w ćwiartki .Posiekać koperek z natką pietruszki i zmieszać ze śmietaną lub jogurtem .Zalać ogórki i wymieszać .Na wierzchu ułożyć ćwiartki pomidorów i kilka marynowanych pieczarek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Piotr24 21.07.2012 22:52
super
Maniek2 19.01.2012 09:03
Lubię surówki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat