Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka selerowo - ogórkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 1 op
ogórek zielony 1 szt
jabłka 2 szt
cebula czerwona 1/2 szt
marchewka 2 szt
jogurt naturalny 100 ml
cukier 2 łyżeczki
sól
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
zioła do sałatek
oliwa 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka selerowo - ogórkowa

Seler opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Marchew obrać, opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach.
Jabłka i ogórki umyć, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej z dużymi otworami. Cebule obrać i pokroić drobniutko.
Wszystko wsypać do miski, dodać oliwę, cukier, sól, pieprz i zioła do sałatek oraz jogurt i dobrze razem wymieszać, odstawić na pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 20.09.2016 11:25
Podoba mi się to zestawienie :)
Ewelina1991 19.09.2016 16:05
świetna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak