Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka radichio z pomarańczą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomarańcza 1 szt
cytryna 1 szt
sól 1 szczypta
oliwa 1 łyżka
melisa 4 listki
jabłko 1 szt
cykoria 1 szt
radicchio 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka radichio z pomarańczą

Wyciąć głąb z cykorii. Umyć liście i zalać wodą z dodatkiem soku z połowy cytryny. Moczyć około pół godziny. Słodkie jabłko oskrobać, pokroić w drobną kostkę i skropić sokiem z drugiej połowy cytryny. Pomarańcze dokładnie obrać i pokroić na malutkie kawałeczki. Listki melisy posiekać bardzo drobno. Listki cykorii osuszyć i porwać na kawałki, dodać pomarańczę, melisę, jabłko. Odrobinę posolić, wlać łyżkę oliwy z oliwek i wymieszać. Odstawić na 5 minut do lodówki i gotowe. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak