Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka pietruszkowa z brzoskwiniami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pietruszka 40 dag
natka pietruszki 3 gałązki
majonez 20 dag
gęsta śmietana 2 łyżki
imbir 1 szczypta
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
wiśnie bez pestek 6 szt
brzoskwinie 2 szt
wino białe wytrawne 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka pietruszkowa z brzoskwiniami

Pietruszkę myjemy, obieramy i ścieramy na tarce do jarzyn. Brzoskwinie obieramy ze skórki, usuwamy pestki, miąższ kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do pietruszki. Mieszamy. Majonez mieszamy z winem, śmietaną sokiem z cytryny i doprawiamy do smaku. Powstały sos dodajemy do surówki i mieszamy. Odstawiamy do lodówki na dwie godziny.Surówkę dekorujemy połówkami wiśni i gałązkami natki pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 14.02.2013 17:32
fajnie
Granita 27.01.2013 14:13
ale rarytas:)I to białe wino...w surówce.Dobrze rokuje!
gosia56 27.01.2013 11:35
napewno pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak