Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka obiadowa z porem i czerwona kapustą

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwona kapust a 1/2 szt
por 2 szt
cebula biała 1 szt
olej lniany
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka obiadowa z porem i czerwona kapustą

Czerwona kapustę kroimy w cienkie paseczki solimy ugniatamy i odstawiamy na ok 30 min. Pora myjemy osuszamy i kroimy w cienkie plasterki, mieszamy ręką aby kółka rozdwoiły się . Cebulę siekamy drobniutko. Wszystkie składniki łączymy z sobą. Dodajemy jeszcze odrobinę soli , pieprz kolorowy grubo mielony do smaku - mieszamy ugniatamy ręką. Dodajemy olej lniany i wstawiamy do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 05.11.2013 15:20
wyglada apetycznie
Bogusiaz 05.11.2013 11:07
fajna suróweczka
Paolcia 05.11.2013 11:03
mmmm uwielbiam :)
Ania321 05.11.2013 10:22
pyszna surówka :)
bogusia19 05.11.2013 10:09
bardzo dobra
dodi 05.11.2013 09:09
smaczna ta surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak