Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/4 szt
ogórki konserwowe 2 szt
zielona cebulka
papryka marynowana 3 kawałki
śmietana 1 łyzka
chrzan 1 łyzeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej

Kapustę pekińską drobno szatkujemy i przekładamy do miseczki. Ogórki i paprykę kroimy w kostkę. Zieloną cebulkę po uprzednim umyciu drobno szatkujemy. Wszystkie warzywa mieszamy ze sobą w misce. Śmietanę mieszamy z chrzanem, solą i pieprzem i polewamy tak przygotowanym sosem surówkę. Całość mieszamy i podajemy jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 21.01.2013 09:22
Dobra i bardzo szybko się ją robi
Monika-twin 20.01.2013 22:38
musi byc dobra! mnniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak