Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka obiadowa z czerwonej kapusty i pomidora

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
pomidor 2 szt
musztarda 3 łyżki
olej rzepakowy
czosnek 2 ząbki
cukier
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
kapusta czerwona 1/2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka obiadowa z czerwonej kapusty i pomidora

Kapustę czerwoną kroimy w paseczki. Marchewkę ścieramy na tarce duże oczka. Cebule siekamy. Warzywa mieszamy i dodajemy pokrojone w kosteczkę pomidory. Robimy sos winegret mieszamy rózgą musztardę z olejem. dodajemy starty na tarce czosnek , odrobinę soli, pieprzu i cukru do smaku. Mieszamy i dodajemy sok z połowy cytryny. Mieszamy. Sos dodajemy do sałatki i dobrze mieszamy. Sałatkę chłodzimy po ok 30 min , jest gotowa do podania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monia 23.08.2013 13:27
Nie jadłam jeszcze takiej ;-P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak