Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka obiadowa z czerwonej kapusty

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 szt
cebula 2 szt
jabłko
majonez 1 szklanka
śmietana 1/2 szklanki
cukier 1 łyżka
sól
musztarda 2 łyżki
biała kapusta 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka obiadowa z czerwonej kapusty

Kapustę białą i czerwoną obieramy z brzydkich liści. Następnie bardzo drobno siekamy lub rozdrabniamy w robocie kuchennym. Cebulę ścieramy na tarce. Robimy sos. Mieszamy majonez z śmietaną , musztardą. Dodajemy cukier , sól do smaku i jeszcze raz mieszamy. Sos wlewamy do surówki i dobrze mieszamy. Odstawiamy do lodówki na ok 30 min. Podajemy schłodzoną do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 01.09.2013 15:50
uwielbiam taką i na pewno skorzystam z tego przepisu :)
Magula 31.08.2013 21:25
Lubię taką
gosia1988 31.08.2013 19:16
smaczna surówka
idealme 31.08.2013 19:12
jedna z ulubionych :) pyszna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak