Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka obiadowa

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 0,5 kapusty
marchewka 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
por (biała część) kawałek
jabłko 1 sztuka
majonez 4-5 łyżek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
sok z cytryny
cukier

Porada

Surówkę najlepiej przygotować pół godziny przed podaniem.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka obiadowa

Kapustę pekińską drobno kroimy,marchewkę i jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach,paprykę kroimy w cienkie paski,pora kroimy w pół plastry. Wszystko razem mieszamy,skrapiamy sokiem z cytryny ,dodajemy majonez,doprawiamy solą ,pieprzem i cukrem do smaku.Dokładnie mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki aby składniki surówki połączyły się ze sobą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 17.06.2015 22:59
świetna suróweczka
jagoda5913 17.06.2015 10:56
Dobra sałatka
barbara11561 17.06.2015 10:02
Bardzo smaczna suróweczka:)
pestka 17.06.2015 08:08
bardzo smaczna
Krystyna32 17.06.2015 07:11
bardzo apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak