Surówka marchewkowo- rzodkiewkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    4 średnie
  • rzodkiewka

    1 pęczek
  • śmietana kwaśna

    3 duże łyżki
  • jogurt naturalny

    150 ml
  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew obieramy ze skóry, rzodkiewkę myjemy. Warzywa ścieramy na drobnych oczkach, dodajemy śmietanę i jogurt, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat