Surówka kapusty do obiadu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    1/4 szt
  • kukurydza marynowana

    1/2 szkl
  • papryka

    1/2 szt
  • pomidory koktajlowe

    8-10 szt
  • majonez

    3-4 łyżki
  • sól

    do smaku
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    4 szt
  • kapusta pekińska

    1 mała główka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę czerwoną bardzo drobno posiekać, sparzyć wrzącą wodą, odcisnąć. Cebulkę dymkę drobno posiekać razem ze szczypiorem. Pomidorki pokroić na połowy. Kapustę pekińską poszatkować. Paprykę oczyścić z nasion, pokroić w kostkę. Kukurydzę wlać na sito i osączyć. Wszystkie składniki surówki połączyć z majonezem, przyprawić do smaku solą i przyprawą curry, wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 12.08.2013 22:26
Taka kapustka musi być pyszna.
Katarzyna59 03.10.2012 21:49
apetyczna
Iwona51 02.02.2012 09:07
pycha
jolanta19 21.01.2012 20:11
mniam
Ewaaa 18.01.2012 23:21
Super, majonez można zastąpić jogurtem naturalnym.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat