Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka kapuściano-pomidorowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory suszone z czosnkiem 1 czubata łyżeczka
ocet sherry 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
olej 5 łyżeczek
kapusta pekińska 1/3 dużej główki
pomidory 3 sztuki
cebula 1/2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka kapuściano-pomidorowa

Kroki postępowania

1
Olej dokładnie wymieszać z octem, cukrem i pomidorami suszonymi z czosnkiem i bazylią, odstawić na kilka minut.
Krok 1 - Surówka kapuściano-pomidorowa foto
2
Kapustę grubo poszatkować, przełożyć do miski.
Krok 2 - Surówka kapuściano-pomidorowa foto
3
Cebulę pokroić w drobną kostkę, pomidory w dużą kostkę. Cebulę i pomidory dodać do kapusty.
Krok 3 - Surówka kapuściano-pomidorowa foto
4
Dodać też do niej trochę soli i pieprzu i przygotowany wcześniej sos. Dokładnie wymieszać, odłożyć na kilka minut.
Krok 4 - Surówka kapuściano-pomidorowa foto
5
Do surówki można dodatkowo dodać posiekany szczypiorek.
Krok 5 - Surówka kapuściano-pomidorowa foto
6
Podawać jako dodatek do obiadu.
Krok 6 - Surówka kapuściano-pomidorowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 26.09.2013 21:37
świetna surówka
ONY_za_kare 25.09.2013 14:38
dobra suroweczka
nutellla 25.09.2013 13:12
zjadłabym :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak