Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka dyniowa z sosem pomarańczowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 40 dag
jabłka 10 dag
mleko 1/4 litra
żółtko jajek 2 szt
cukier 6 dag
mąka ziemniaczana 1 dag
skórka pomarańczowa kandyzowana 3 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka dyniowa z sosem pomarańczowym

Wykonanie:
Mąkę ziemniaczaną wymieszać w odrobinie zimnego mleka. Resztę mleka zagotować, dodać rozpuszczoną mąkę ziemniaczaną razem ze skórkami z pomarańcza, zagotować dobrze mieszając i odstawić. Żółtka utrzeć z cukrem, wlać gorący sos pomarańczowy i starannie utrzeć. Dynie z jabłkami obrać i zetrzeć, ułożyć w salaterce, zalać sosem i oziębić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 04.01.2016 20:01
smaczny pomysł
jasiek 04.01.2016 19:28
z dyni jeszcze nie jadłem, ciekawie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak