Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka do obiadu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
kapusta biała kawałek
marchew 1 szt
majonez 2 łyżki
cebula 1 szt
jabłko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka do obiadu

Kapustę pekińską i białą kroimy drobno w kostkę. W surówce powinno być mniej kapusty białej niż pekińskiej. Następnie dodajemy startą na drobnych oczkach marchewkę, cebulę pokrojoną w drobną kostkę i jabłko starte na tarce z grubymi oczkami. Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i dodajemy majonez. Całość mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 17.11.2012 13:57
dobrze pasuje do kotletów
Barbara/zuza22_85 17.11.2012 13:53
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak