Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka błyskawiczna z białej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta 1 główka
woda 6 łyżek
Sos sałatkowy: 2 opakowania
cukier 2 łyżeczki
olej lniany 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka błyskawiczna z białej kapusty

Białą kapustę szatkujemy na tarce. Do oleju lnianego wlewamy wodę. Mieszamy i wsypujemy sosy sałatkowe. Gdy składniki sosów się połączą polewamy nim poszatkowaną kapustę. Posypujemy cukrem i mieszamy. Odstawiamy na 1-2 godziny do lodówki, aby kapusta puściła soki. Przed spożyciem należy ponownie wymieszać. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 15.02.2013 22:19
znakomita do obiadu!
MAR3STA 11.02.2013 19:33
fajna kapusta
ewelinapac 11.02.2013 08:32
pycha
Pomocnik 10.02.2013 20:22
fajna
Mati13 10.02.2013 20:18
lubię takie lekkie surówki
Magda24 10.02.2013 19:47
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak