Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet z powideł

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 6 szt
cukier 3 łyżki
tłuszcz do formy
powidła 6 dyniowe

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet z powideł

Podgrzewamy powidła. Ubijamy pianę z białek, gdy już będzie sztywna dodajemy stopniowo cukier i nadal ubijamy. Pod koniec dodajemy gorące powidła. Przygotowaną masę kładziemy do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Czekamy aż wyrośnie i się zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 04.02.2013 00:03
pyszny:)
ewa84 06.02.2012 19:15
mniam
Ela15 01.01.2012 12:54
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak