Suflet z powideł

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    6 szt
  • cukier

    3 łyżki
  • tłuszcz do formy

  • powidła

    6 dyniowe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podgrzewamy powidła. Ubijamy pianę z białek, gdy już będzie sztywna dodajemy stopniowo cukier i nadal ubijamy. Pod koniec dodajemy gorące powidła. Przygotowaną masę kładziemy do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Czekamy aż wyrośnie i się zarumieni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Milena87 04.02.2013 00:03
pyszny:)
ewa84 06.02.2012 19:15
mniam
Ela15 01.01.2012 12:54
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat