suflet z kawy inki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier puder

    150 g
  • mąka ziemniaczana

    20 g
  • margaryna

    20 g
  • jajko

    3 sztuki
  • kawa zbożowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kawę rozpuścić w połowie szklanki wody. Oddzielić żółtka od białek; żółtka utrzeć z połową cukru na parze, z białek ubić pianę dodając pod koniec ubijania pozostały cukier. Mąkę ziemniaczana rozmieszać z 4 łyżkami zimnej wody. Do żółtek dodać kawę i mąkę ziemniaczaną- ubijać masę do zgęstnienia. Wszystkie składniki wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, wyłożyć masę. Piec w piekarniku ok. 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
usmiech 03.04.2012 22:10
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat