Suflet z jabłek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    2 szt
  • cukier

    1 szkl
  • jaja

    4 szt
  • wanilia

    1 szt
  • masło

    5 dag
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • jabłko winne

    kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Upieczone lub rozgotowane bez wody jabłka przetrzeć przez sito do gorącego przecieru dodać żółtka i połowę masła chwilę podgrzać stale mieszając wystudzić ubić z białek sztywną pianę dodając pod koniec cukier drobno pokrojoną wanilię i po łyżce jabłka masę wyłożyć do ogniotrwałej miski posmarowanej masłem i posypanej tartą bułką piec w średnio gorącym piekarniku 25 minut podawać ciepłe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat