Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet truskawkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 30 dag
biszkopty okrągłe 10 dag
płatki migdałowe 5 dag
jajko 3 szt
cukier 1/3 szklanki
cukier waniliowy 1 szt
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet truskawkowy

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Dno naczynia żaroodpornego posmarować oliwą, wyłożyć biszkoptami, następnie truskawkami.
Krok 1 - Suflet truskawkowy foto
2
Żółtka utrzeć z cukrami.
Krok 2 - Suflet truskawkowy foto
3
A pianę ubić na sztywno.
Krok 3 - Suflet truskawkowy foto
4
Resztę biszkoptów pokruszyć i wymieszać z migdałami ( 1 łyżkę odłożyć), żółtkami i pianą. Delikatnie wymieszać, wyłożyć na truskawki i posypać odłożonymi migdałami.
Krok 4 - Suflet truskawkowy foto
5
Wstawić do nagrzanego piekarnika 170 stopni na 30 minut. Upiec na złoto i podawać na ciepło.
Krok 5 - Suflet truskawkowy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 22.05.2015 21:58
Smaczny deserek :-)
IKrakowianka 22.05.2015 21:52
super deser :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak