Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

suflet na słodko

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko
4
cukier puder
150 g
aromat waniliowy
1 łyżeczka
cytryna
1
twaróg
500 g
figi
50 g

Przepis i sposób przygotowania na: suflet na słodko

makaron ugotować. Naczynie do zapiekania natłuścić i przełożyć do niego makaron. jajka ubić z cukrem pudrem., dodać zapach, skórkę z cytryny i sok z cytryny. Dodać 250 ml śmietany oraz mleko (125 ml), a następnie zmiksować tak, aby powstałą jednolita masa. Przelać ją do naczynia z makaronem, wierzch wyłożyć figami i posypać cynamonem. Piec 40 minut wt emp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak