suflet grysikowo-twarogowy

suflet grysikowo-twarogowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    250 gram
  • miód

    2 łyżki
  • margaryna

    30 gram
  • jajko

    2 szt.
  • starta skórka z cytryny

  • sok z cytryny

  • margaryna do formy

  • jabłka

    3 szt.
  • marmolada z borówek

  • kasza manna

    60 gram
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania suflet grysikowo-twarogowy

Utrzeć na puszystą masę margarynę z żółtkami, cukrem albo miodem i twarogiem. Dodać grysik, startą skórkę i sok z cytryny. Na koniec wymieszać ostrożnie z pianą ubitą z białek. Napełnić masą natłuszczoną formę sufletową.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i napełnić marmoladą. Jabłka włożyć do sufletu. Piec suflet 35 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

m1monika 18.08.2011 13:53
fajne
Sylwia88 08.04.2011 14:11
może być pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat