Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suflet bananowo cytrynowy

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 1
białko 3
masło do wysmarowania foremek
sok z cytryny 3-4 łyżki
skórka z cytryny 1 łyżeczka
cukier 1 łyżka
cukier puder
mąka ziemniaczana 1/2 łyżeczki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: suflet bananowo cytrynowy

*kokilki wysmarować masłem i na czas robienia sufletu włożyć do lodówki.
*cytryny sparzyć, następnie zetrzeć skórkę (1 łyżeczka)
*banana podzielić na mniejsze części i wrzucić do pojemnika blendera, dodać sok z cytryny, skórkę,cukier oraz mąkę ziemniaczaną. Wymieszać wszystko.
*białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę.
*Do miski przełożyć mieszankę bananową i powoli dodawać białka, lekko mieszając, tak aby masa była puszysta. Nałożyć masę do kokilek.
* Rozgrzać piekarnik do 180 stopni i piec około 15 min.
*Podawać od razu, posypując cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 04.05.2014 07:41
zrobbic suflet to sztuka, boje sie sprobowac :)
wwwiolka 06.02.2014 16:48
Bardzo fajne.
babajaga1969 06.02.2014 14:36
lubię takie - smaczne
olla85 06.02.2014 13:39
Piękny :) Idealny :) I na pewno bardzo smaczny :)
Magula 06.02.2014 13:33
zjadłabym porcyjke
marta1221 06.02.2014 13:17
pięknie wyrósł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak