Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sucharki czekoladowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
miód prawdziwy 100 g
jajko 1 szt
gorzkie kakao 1 łyżka
kakao słodkie 3 łyżki
czekolada mleczna 100 g
orzechy laskowe 30 g
rodzynki 20 g
cukier brązowy 20 g
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: sucharki czekoladowe

Mąkę, sól, sodę , kakao orzechy, rodzynki wsypujemy do jednej miski i łyżą wszystko łączymy
Miód rozpuścić z cukrem dodać jajko i dokładnie roztrzepać.
Czekoladę pokroić na drobną kostkę.
Wszystko razem dokładnie łączymy mikserem (na najmniejszych obrotach).
Z ciasta formujemy paski o szerokości ok 6 cm rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez ok 30 minut następnie wyłączamy piekarnik i pozostawiamy sucharki na ok 10 minut w piekarniku.
Po wyciągnięciu studzimy jeszcze ok 10 minut następnie kroimy na kawałki o grubości ok 3-4 cm.

Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

muffina 03.11.2013 17:32
Warto spróbować. Trochę mi zostało a, że się nie chce jeść cały czas tego samego wrzuciłam do blendera zmieszałam z nutellą i miałam spód do tart, którą zrobiłam z bananowym kremem z dodatkiem Sheridana
Ewa 03.11.2013 17:00
Uwielbiam sucharki, a w połączeniu z czekoladą - bomba
IwonaDD 03.11.2013 16:16
pomysł bomba!
Paolcia 03.11.2013 15:59
mmm słodkości :)
Renata9 03.11.2013 15:46
pomysłowe te sucharki i pewnie pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak