Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Styropian kakaowo-brzoskwiniowy

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 g
margaryna 1 szt
jaja 5 szt
cukier 100 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jogurt naturalny 1 kg
brzoskwinie 3 szt
budyń czekoladowy 1 szt
cukier 100 g
wiórki kokosowe 200 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Styropian kakaowo-brzoskwiniowy

Z mąki, margaryny, żółtek, cukru i proszku do pieczenia szybko zagnieśc ciasto. Podzielic je na pół. Połową ciasta wyłożyć natłuszczoną foremkę. Białka ubić na sztywno. W misce wymieszać jogurt, budyń, cukier, wiórki kokosowe i łyżeczkę proszku do pieczenia. Dodać ubite białka i delikatnie wymieszać. Dodac pokrojone brzoskwinie. Masę przełożyć do formy. Na wierzch pokruszyc resztę ciasta. Piec ok 1h w 160st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 12.08.2013 13:45
wyglada bardzo apetycznie
KasiaK90 24.07.2013 20:39
bardzo smaczne ciasto
V_kuchareczka 24.07.2013 17:30
ale pyszności
sasanka 24.07.2013 17:23
bardzo mi chodzi to ciasto po głowie :) ciekawa jestem konsystencji bo ja widziałam przepisy z użyciem śmietany ale jogurt to też fajna opcja żeby ciasto dodatkowo "dosmaczyć" :)
Czarnula87 24.07.2013 16:30
brzoskwinie i kokos fajne połaczenie
sara1 24.07.2013 15:40
fajne ciasto
jasiek 24.07.2013 15:23
fajna nazwa
Mniam 24.07.2013 14:51
Wygląda na bardzo smaczne.
Agata3 24.07.2013 14:43
Pychotka :)
dominikaz 24.07.2013 14:10
pysznie wygląda
wiola333 24.07.2013 14:00
bardzo smacznie, mniam
Janina 24.07.2013 13:50
Ciekawy pomysł, smaczne;)
msmors 24.07.2013 13:50
ciekawa nazwa. Zastanawiam się nad smakiem tego ciasta bo styropanu nie jadłam. Fajny pomysł
Renata9 24.07.2013 13:34
pyszne ciacho
Paolcia 24.07.2013 13:22
smaczne ciast o:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak