Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strogonow z wieprzowinką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 800 g
olej do smażenia
cebula 1 szt
pieczarki 500 g
papryka czerwona 1 szt
ogórek konserwowy Smak 4 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Musztarda miodowa Prymat 1 łyżka
bulion 500 ml
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku

Porada

Dla miłośników ostrego jedzenia polecam dodanie ostrej papryki.

Przepis i sposób przygotowania na: Strogonow z wieprzowinką

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy i kroimy w paseczki
Krok 1 - Strogonow z wieprzowinką foto
2
Obtaczamy w mące
Krok 2 - Strogonow z wieprzowinką foto
3
Podsmażamy na rozgrzanym oleju.
Krok 3 - Strogonow z wieprzowinką foto
4
Na patelni podsmażamy cebulkę a następnie pieczarki.
Krok 4 - Strogonow z wieprzowinką foto
5
Do mięsa dolewamy bulion i dodajemy naszą cebulkę z pieczarkami.
Krok 5 - Strogonow z wieprzowinką foto
6
Paprykę myjemy, kroimy w paseczki i podsmażamy na patelni. Dodajemy do naszego strogonowa
Krok 6 - Strogonow z wieprzowinką foto
7
Dodajemy ogórki konserwowe, koncentrat pomidorowy i musztardę. Dusimy pod przykryciem ok 30-40min. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 7 - Strogonow z wieprzowinką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.01.2016 11:39
dawno nie jadłam i chętnie bym zjada
Aleksandra/Olcia 11.01.2016 19:31
sycąca zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak