Strogonow po mojemu

Strogonow po mojemu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowiny bez kości

    1 kg
  • papryki czerwonej

    1 sztuka
  • ogórków konserwowych

    2 sztuki
  • duże cebule

    2 sztuki
  • koncentratu pomidorowego

    1 mala puszka
  • liść laurowy

    3 sztuki
  • sól do smaku

  • olej do smażenia

    5 łyżek
  • ziele angielskie całe

    6 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Strogonow po mojemu foto
Mięso płuczemy i kroimy w dużą kostkę.
Krok 2 - Strogonow po mojemu foto
Paprykę i ogórki (obrane) kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy. Do garnka wlewamy olej i wrzucamy pokropioną wołowinę. Jak mięso się troszkę podsmaży dodajemy paprykę, cebulę i ogórki. Zalewamy składniki letnią wodą i dusimy. Dodajemy przyprawy oraz koncentrat pomidorowy gotujemy do miękkości mięsa, około 40 min.
Krok 3 - Strogonow po mojemu foto
Gotowy strogonow najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Róża1

17.03.2015 23:34
pyszności !!!!!!

gibli

24.05.2014 19:24
fajnie wygląda)

Kejti

05.03.2014 14:34
Zamawiam taki obiadek :-)

Klausia

28.12.2013 17:54
bardzo lubię strogonow :)

Agata

16.09.2013 09:51
smacznie wygląda

Anna169Hosz

04.07.2013 08:33
Zapowiada się bardzo smacznie.

Kasia36

20.05.2013 22:30
Pyszna zupa

Halina14

17.05.2013 14:19
smaczne i apetycznie wygląda

Bernadeta1

05.04.2013 00:59
bardzo smacznie wygląda

Dorian

03.04.2013 23:25
Wygląda apetycznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat