Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strogonow

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 500 g
pieczarki 300 g
ogórki kiszone 2
grzyby suszone 6
cebula 1
papryka czerwona 2
mąka 2 łyżki
olej do smażenia
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
ziele angielskie 3
Liść laurowy suszony Prymat 1
sól
pieprz
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
bulion 1 kostka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Strogonow

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w kostkę i oprószyć solą, pieprzem i mąką. Cebulę pokroić w piórka, paprykę w paski, piekarki w kostkę, ogórki w plasterki. Grzyby zalać wodą i gotować 30 min.
Na patelni smażyć mięso i dodać warzywa.
Krok 1 - Strogonow foto
2
W garnku zagotować wodę ok. 1,5 l, dodać bulion, ziele angielskie i liść laurowy. Przełożyć mięso i warzywa z patelni do garnka i gotować ok. 20 min. Doprawić majerankiem, pietruszką, papryką ostrą oraz koncentratem pomidorowym. Gotować do miękkości mięsa ok 20 - 30 min.
Krok 2 - Strogonow foto
3
Podawać z pieczywem.
Krok 3 - Strogonow foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agogo2 21.03.2013 10:38
pyszna zupa
Poison1988 10.03.2013 11:45
ale pysznie wygląda. Ale to musi pięknie pachnieć - mniam!
muffina 08.03.2013 19:34
Uwielbiam, bardzo fajnie zrobione. Jeśli ktoś nie jadł strogonowa polecam przepis:)
Konczi 08.03.2013 18:15
ładnie się prezentuje i pewnie tak też smakuje
Marta1986 08.03.2013 15:17
bardzo smaczne
Bogumiła
Bogumiła 08.03.2013 14:48
Pyszna ten przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak