Strogonoff

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chude mięso wołowe

    1 kg
  • pieczarki

    1 kg
  • przecier pomidorowy

    1 szt.
  • papryka żółta

    3 szt.
  • sól

  • pieprz

  • keczup

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokroić:mięso w paseczki, paprykę w paseczki, pieczarki w paski. Podsmażyć mięso, wrzucić do garnka, wrzucić paprykę i podduszone pieczarki. Zalać wodą, włączyć, jak się zagotuje włożyć koncentrat, keczup, przyprawy. Jak mięso będzie miękkie wlać mąkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
stokrotka 30.07.2011 21:49
dobre
Marta92 16.05.2011 09:07
ja też :)
jola1512 03.03.2011 09:53
lubimy to bardzo :)
Marta92 12.02.2011 11:17
oj jeszcze daleko ;)
eduszo 19.01.2011 08:56
Całkiem blisko orginału.Pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat