Strogonoff

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    50 dag
  • pieczarki

    1/2 kg
  • cebula

    2 sztuki
  • papryki kolorowe

    6 sztuk
  • przecier pomidorowy

    3 łyżki
  • kostka rosołowa

    2
  • woda

    1 l
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

  • chili

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso (najlepiej okrawki różnych), cebule, pieczarki, pokroić na średnie kawałki. Wszystko przełożyć do garnka z woda i kostkami, poddusić ok. 40 minut, dodać koncentrat i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok 20 min. Zrobić podbitkę z mąki i śmietany i połączyć z mięsem i warzywami. Doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat