Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strączki krótko smażone

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciecierzyca 1/2 szkl
fasola mung 1/2 szkl
soczewica 1/2 szkl
olej ryżowy
olej sezamowy
sól
chili
Imbir mielony Prymat

Porada

Pyszna potrwka ze skiełkowanych warzyw strączkowych przygotowana metoda stir-fry znakomita jako dodatek do obiadu czy sałatek.

Przepis i sposób przygotowania na: Strączki krótko smażone

Każde z warzyw strąszkowych wsypujemy do miski i zalewamy wodą, zostawiamy na noc. Po tym czasie strączki odcedzamy i zostawiamy takie na dobę, płukając je w tym czasie 2-3 razy. Powinny skiełkować.

Skiełkowane strączki bardzo łatwo i niesamowicie szybko przygotować. W woku rozgrzewamy niewielka ilość oleju ryzowego, wrzucamy kiełki, doprawiamy do smaku i smażymy 3-5 min. Przed podaniem skrapiamy olejem sezamowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 04.03.2016 12:17
dziękuję :)
barbara11561 03.03.2016 21:22
bardzo zdrowe składniki,na pewno bardzo smaczna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak