Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Steki z szynki w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

surowa szynka 4 kawałki
masło 25 gram
Goździki całe Prymat 3 sztuki
scherry 225 ml
musztarda dijon 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Steki z szynki w sosie

Okroiłam szynkę z tłuszczu i osuszyłam papierowym ręcznikiem.Rozgrzałam masło na dużej patelni.Dodałam goździki,a następnie wrzuciłam dwa steki i smażyłam na dość dużym ogniu po 3 minuty z każdej strony.Przełożyłam na talerz. Na patelnię wlałam sherry,doprowadzając do wrzenia.Dorzuciłam musztardę,wymieszałam.Gotowałam 2-3 minuty aż sos zmniejszył objętość.Wyjęłam goździki. Sosem polałam mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak