steki wieprzowe w sosie serowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    40 dkg
  • masło

    2 łyżki
  • wino białe wytrawne

    kieliszek
  • śmietana

    1 szklanka
  • szałwia posiekana

    1 łyżka
  • ser camembert

    10 dkg
  • musztarda

    1 łyżka
  • sól

  • pietruszka zielona

  • tymianek

    1 (posiekany)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śmietanę ubijamy.Mięso myjemy i kroimy na cienkie plastry,lekko rozbijamy tłuczkiem i posypujemy pieprzem.Na patelni stapiamy masło i smażymy mięso następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i trzymamy w cieple.Na patelnie wlewamy wino i dokładnie mieszamy zeskrobując dno,wsypujemy zioła,gdy się zagotuje dodajemy musztardę wlewamy śmietanę dodajemy pokrojony ser przyprawiamy do smaku i podgrzewamy aż ser się rozpuści.Polewamy mięso i dekorujemy gałązkami pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anemon 10.11.2011 15:52
Ciekawy sos.
Ewelina38 28.05.2011 21:07
koniecznie do wypróbowania
patusia 03.04.2011 20:29
Pycha :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat