Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z polędwicy wołowej na grillowanych warzywach

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wołowa 500 gram
papryka czerwona 2 szt
papryka zielona 2 szt
papryka żółta 2 szt
cebula czerwona 2 szt
cukinia 1 szt
bakłażan 1 szt
rozmaryn 1 gałązka
czosnek 2 ząbki
Pieprz czarny mielony Prymat 10 gram
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 10 gram

Porada

Doskonałym dodatkiem do steków z polędwicy jest konfitura z czerwonej cebuli, znajdziesz ją też na moim profilu.

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z polędwicy wołowej na grillowanych warzywach

Polędwicę kroję na plastry 3 cm. Marynuje ją tylko w rozmarynie, który wcześniej rozwaliłem w moździerzu.

Warzywa kroję dość grubo i grilluję na patelni grillowej z dodatkiem soli pieprzu i czosnku na maśle.

Wołowinę smażę lub grilluję dosłownie po 3,5 minuty z każdej strony.

Po grillowaniu, odkładam wołowinę na około minutę by odpoczęła i odeszły z niej soki, w tym czasie przyprawiając ją. Sypię na górę pieprzem młotkowanym, tarkowanym czosnkiem i solą gruboziarnistą.

Mięso układam na grillowanych warzywach.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 22.09.2015 14:23
wspaniały obiad
adelajda 22.09.2015 14:21
Pyszny obiadek :)
w mojej kuchni 22.09.2015 12:38
pyszne mięsko
mysza75 22.09.2015 11:39
fajny obiadek sama bym zjadła chętnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak