Stek z kurkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    60 dag
  • kurki

    40 dag
  • oliwa

    2 łyżki
  • cebula

    1
  • masło

    2 łyżki
  • śmietana

    0,5 szklanki
  • sok z cytryny

  • sól

  • pieprz

  • przyprawa kucharek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę należy obrać i posiekać. Kurki oczyścić, opłukać, większe pokroić na kawałki, obgotować we wrzątku przez około 5 minut i osączyć. Następnie masło rozgrzać na patelni, dodać posiekaną cebulę i kurki, przesmażyć, doprawić solą i pieprzem.
Polędwiczki pokroić na plastry,posypać przyprawami i smażyć na oliwie z każdej strony.
Do sosu ze smażenia dodać wino i śmietanę, podgrzewać 3 min mieszając, przyprawić solą i pieprzem. Włożyć mięso, kurki, doprawić sokiem z cytryny.
Smacznego!:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rybciia 12.09.2013 13:14
pyszny - polecam :-)
[email protected] 08.03.2012 16:04
pychw
kriso 07.02.2012 18:07
zrobilem to danie i wszystkim smakowalo
cooleczka 31.01.2012 09:56
bardzo lubi?
jerry1 01.12.2011 12:31
coś pysznego! niebo w gębie poprostu
Kuchareczekjeden 30.11.2011 06:50
poezja
Ewelina38 29.11.2011 08:06
kurki są przepyszne, a mięsko z nimi... bajka
SmacznaPyza 28.11.2011 13:21
kurki lepiej wrzucić na patelnię i podsmażyć a nie obgotowywać bo w wodzie zostanie część ich smaku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat