Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek wieprzowy duszony w winie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1/2 kg
grzyby leśne 25 dag
papryka konserwowa 5 dag
wino białe wytrawne 100 ml
śmietana 1/2 szklanki
ser żółty 5 dag
mąka pszenna 2 łyżki
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
smalec

Przepis i sposób przygotowania na: Stek wieprzowy duszony w winie

Wykonanie:
Mięso umyć, pokroić i rozbić tłuczkiem. Posypać przyprawami i mąką następnie podsmażyć z obu stron na mocna rozgrzanym smalcu. Grzyby leśne opłukać, pokroić i usmażyć na tłuszczu ze smażenia steków. Następnie dodać śmietanę, pokrojoną paprykę, chwilę poddusić, włożyć steki, wlać wino, doprawić, posypać startym żółtym serem i zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak