Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek w puree warzywnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 500 gram
rzepa 500 gram
sól
pieprz
stek z sarniny 4 sztuki
oliwa 2 łyżki
masło 50 gram
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Stek w puree warzywnym

Marchewkę oraz rzepę oskrobałam i pokroiłam na małe kawałki. Zalałam je wrzącą osoloną wodą.Gotowałam na wolnym ogniu 15 minut aż warzywa zmiękły. Mięso z sarniny obtarłam w przyprawie wykonanej z : przecier żurawinowy wymieszałam z oliwą z oliwek,pieprzem. Ułożyłam na ruszcie i smażyłam po 5 minut z każdej strony. Ugotowane warzywa odlałam z wody.Dodałam masło i posiekaną natkę pietruszki.Utłukłam.Puree podawałam ze stekami jako danie główne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak