Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Staropolska zupa cebulowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 75 dag
pietruszka 2 szt
por 1 szt
masło 1 łyżka
śmietana 1/2 szklanki
żółtko jajek 2 szt.
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Staropolska zupa cebulowa

Sposób przygotowania:
Warzywa pokroić i poddusić lekko na maśle. Gdy warzywa zmiękną zalać wrzącą wodą, osolić, ugotować, następnie zmiksować. Zaciągnąć zupę żółtkami ze śmietaną, przyprawić solą do smaku i podawać z grzankami lub z łazankami z naleśników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 10.08.2014 10:39
na pewno smaczna zupa
halinah 09.08.2014 14:04
lubię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak