Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Staropolska zupa cebulowa

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała
75 dag
pietruszka
2 szt
por
1 szt
masło
1 łyżka
śmietana
1/2 szklanki
żółtko jajek
2 szt.
sól
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Staropolska zupa cebulowa

Sposób przygotowania:
Warzywa pokroić i poddusić lekko na maśle. Gdy warzywa zmiękną zalać wrzącą wodą, osolić, ugotować, następnie zmiksować. Zaciągnąć zupę żółtkami ze śmietaną, przyprawić solą do smaku i podawać z grzankami lub z łazankami z naleśników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 10.08.2014 10:39
na pewno smaczna zupa
halinah 09.08.2014 14:04
lubię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak