spody do babeczek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryny

    1/2 kostki
  • cukru

    1/3 szklanki
  • mąki

    1,5 szklanki
  • jajko

    1
  • proszku do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukru waniliowego

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - spody do babeczek foto
Foremki do babeczek smarujemy margaryną i obsypujemy mąką.
Krok 2 - spody do babeczek foto
z mąki, cukru, proszku, margaryny i jajka zagniatamy ciasto. Wkładamy ja na 30 min do zamrażarki.
Krok 3 - spody do babeczek foto
Foremki wylepiamy ciastem. Nakłuwamy ciasto widelcem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni i pieczemy ok 20 min.
Krok 4 - spody do babeczek foto
Lekko ostudzone babeczki wyjmujemy z foremek i dekorujemy wg. uznania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat