\"Sphagetti\" z makaronem

\"Sphagetti\" z makaronem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    pół kg
  • margaryna

    4 łyżki
  • makaron

    pół opakowania
  • śmietana

    500 ml
  • mąka

    2 łyżki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    3 szczypty
  • pieprz

  • sól

  • cebula

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę w kostkę i razem smażyć je przez 20 minut na margarynie z dodatkiem przypraw. Mąkę wymieszać stopniowo ze śmietaną, żeby nie powstały grudki. Po czym wlać do pieczarek. Całość gotować jeszcze przez kolejne 20 minut- żeby nabrało smaku, przy czym można dodać jeszcze przypraw.
Makaron ugotować i odcedzić. Wyłożyć na talerz i polać ciepłym sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
stokrotka 18.07.2011 17:28
fajne
novita23 05.06.2011 19:52
szybie i łatwe
Mati13 02.03.2011 12:07
smaczne z grzybkami:)
Mysiunia 27.02.2011 13:51
smaczne;)
Magdalena/26Mooi 26.02.2011 21:47
miało być z grzybami;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat