Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spätzle zasmażane z kalarepą i cukinią

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron Spätzle 350 g
cukinia 2 po 20-25 cm
kapusta pekińska 1/2 małej
kalarepka młoda 2-3 szt.
masło klarowane 2 łyżki
płatki suszonych pomidorów do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Spätzle zasmażane z kalarepą i cukinią

Kroki postępowania

1
Kalarepę obrać i zetrzeć na największych oczkach tarki.
Na patelni rozpuścić klarowane masło i na nim zeszklić lekko osoloną kalarepkę.
Krok 1 - Spätzle zasmażane z kalarepą i cukinią  foto
2
Na tej samej tarce zetrzeć cukinię razem że skórką i dodać do kalarepy.
Kapustę pekińską cienko poszatkować i wymieszać z cukinią i kalarepką - razem poddusić przez kilka minut.
Krok 2 - Spätzle zasmażane z kalarepą i cukinią  foto
3
Warzywa doprawić przyprawą w płynie oraz pieprzem.
Krok 3 - Spätzle zasmażane z kalarepą i cukinią  foto
4
W międzyczasie ugotować spätzle w lekko osolonej wodzie i odcedzić.
Krok 4 - Spätzle zasmażane z kalarepą i cukinią  foto
5
Makaron dodać do uduszonych warzyw, posypać płatkami liofilizowanych pomidorów i wszystko dokładnie wymieszać. Przesmażyć stałe mieszając.
Krok 5 - Spätzle zasmażane z kalarepą i cukinią  foto
6
Na talerzu posypać mielonym chili oraz odrobiną płatków pomidorowych.
Krok 6 - Spätzle zasmażane z kalarepą i cukinią  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 21.11.2015 07:28
a jakie smaczne :)
jasiek 20.11.2015 17:20
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak