Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spätzle z musem jabłkowym i cynamonem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kluski Spätzle 500 g
masło klarowane 3-4 łyżki
mus jabłkowy 1,5 szkl.
cukier trzcinowy do smaku
Cynamon mielony Prymat 1 łyżka

Porada

Podawać samodzielnie lub z dodatkiem gęstej kwaśnej śmietany.

Przepis i sposób przygotowania na: Spätzle z musem jabłkowym i cynamonem

Spätzle ugotować w osolonej wodzie i odcedzić.
Na dużej patelni rozpuścić klarowane masło, wsypać cynamon i cukier, a następnie dołozyć kluseczki i lekko obsmażyć stałe mieszając.
Na koniec wlać mus jabłkowy, dokładnie wymieszać i jeszcze kilka minut dusić, żeby kluseczki wchłonęła część wilgoci z musu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 07.11.2015 22:20
ciekawa jestem jak smakują
agaK. 06.11.2015 23:15
Nie jadłam, wyglądają jak robaczki ale chętnie bym spróbowała.
Iwusia 06.11.2015 22:52
smacznie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak