Spaghetti ze śmietaną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

    40 dag
  • masło

    1 łyżka
  • cebulka dymka

    3 sztuki
  • śmietana 18 proc

    20 dag
  • sól

  • pieprz

  • woda

    5 litrów
  • bulion warzywny

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę dymkę pokroić w mniejsze kawałki. Podsmażyć na maśle. W osolonej wodzie ugotować al dente makaron. Na patelnię wylać śmietanę. Dodać bulion, smażyć do momentu odparowania sosu. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać spaghetti i dymkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia47-47 19.12.2011 07:39
ekstra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat