Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SPAGHETTI Z TUŃCZYKIEM

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron pełnoziarnisty spaghet według uznania
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
olej do smażenia
żółtko jajek 1 sztuka
śmietana 2 łyżki
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
pietruszka do ozdoby

Przepis i sposób przygotowania na: SPAGHETTI Z TUŃCZYKIEM

Najpierw przygotowujemy sos.
Tuńczyka wraz z zalewą rozdrabniamy widelcem, przekładamy do rondelka, dodajemy posiekaną cebulę, żółtko, śmietanę (jogurt), łyżkę oliwy i wszystko razem miksujemy.
Mieszając zagotowujemy, jeśli sos jest zbyt gęsty można dodać troszkę wody lub białego wina.
Sos gotujemy ok. 2-3 minuty, na sam koniec doprawiamy solą i pieprzem. Makaron ugotować al dente, przełożyć do miski, zalać sosem, starannie wymieszać. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 01.07.2013 20:01
ciekawy pomysł
Rafał10 27.10.2012 09:59
super;)
Poison1988 26.10.2012 21:42
z tuńczykiem jeszcze nie robiłam ale wygląda apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak