Spaghetti z szynką i sosem śmietanowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • spaghetti

    1 opakowanie
  • szynka wieprzowa

    400 gram
  • cebula

    1 szt.
  • marchew

    1 szt.
  • mąka

    1 łyżka
  • jabłko

    1/2 szt.
  • sól do smaku

  • Bazylia suszona Prymat

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • chrzan tarty

    1 łyżeczka
  • jogurt

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szynkę pokroić w kostkę, przyprawić i odstawić na godzinę do lodówki. Następnie podsmażyć, przełożyć do rondelka, dodać pokrojoną marchew i gotować około 30 minut na małym ogniu. Dodać podsmażoną cebulę (pokrojoną w kostkę), starte jabłko, chrzan, jogurt lub śmietanę wymieszaną z mąką i doprawić do smaku. Podawać z ugotowanym makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
natalia.doradca 09.10.2013 10:20
pysznie wygląda
Adamorek 09.10.2013 02:09
doskonałe spaghetti

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat