Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z sosem z tuńczykiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 25 dag
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
cebula 1 sztuka
ząbek czosnku 2 sztuka
wino białe wytrawne 100 ml
natka pietruszki 3 łyżka
olej
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z sosem z tuńczykiem

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

W tym samym czasie obieramy cebulę i czosnek, siekamy w bardzo drobną kostkę.

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i czosnek. Gdy lekko się zeszklą, wlewamy białe wino i smażymy przez 3 minuty. Wlewamy passatę pomidorową i gotujemy jeszcze 3-4 minuty, kilka razy w tym czasie mieszając.

Tuńczyka odsączamy z zalewy, dodajemy do sosu wraz z natką pietruszki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Makaron odcedzamy, dodajemy na patelnię i dokładnie mieszamy.

Przed podaniem posypujemy startym na grubych oczkach serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 06.10.2014 09:04
To coś dla mnie :-)
BernadettaP 02.10.2014 12:31
Kuchenka, dziękuję.
Kuchenka 02.10.2014 00:54
kusząco wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak